Läkage sökning


Ibland händer det som inte får hända, vatten läcker in i byggnaden. Vi har specialiserat oss på läck sökningar i byggnader byggda med prefab element. Våra specialister kan byggteknik och fogning vilket skapar en unik kompetens och vi hittar läckor i 99% av de fall vi är inblandade i.

 

Vi har special utrustning och en unik teknik för att jaga ner läckor. Tyvärr är det så att i de flesta fall är det mjukfogar som har get upp.

 

Beroende på åldern på fogen kan läckage bero på

  1. Fogen har get upp pga ålder +20 år
  2. Fogen har get upp pga dåligt utförd fog
  3. Fogen har blivit skadad av tex spik i fogen (mycket vanligt)

 

För att göra en effektiv sökning är det bra om vi ha konstruktionsritningar på huset tillgång till vatten.

 

Vilken tid det tar beror helt på hur läckaget ter sig. Vi har letat läckor i en lägenhet på första våningen och hittade hål i pappen på 4 våningen, så läckor kan ta sig igenom ett helt hus.

Läckage i lägenhet

Så här kan det se ut när en fasad läcker.

Några exemple på vad vi gjort


Lund, Skåne

Vi har letat läckor i en lägenhet på första våningen och hittade hål i pappen på 4 våningen, så läckor kan ta sig igenom ett helt hus. När vi öppnade fogen i sylen rann det ut vatten och isoleringen var helt blöt


Åtgärd, nyläggning av taket

Salem, Stockholm

En bostadsrättsförening i Salem ringde om läckageproblem och vi inspektion visade det sig att dels var fogar lösa och det saknades fogar. Enligt uppgift har det aldrig varit fogat fullt ut utan alla horisontala fogar var inte gjorda.

 

Åtgärd, omfogning av hela fastigheten

Halmstad

Hyreshus som har haft läckage en längre tid utan att orsaken kommit fram. Den fog företaget som gjorde fogningen från börja var där ett par gånger utan att hitta läckan. Någon på den fogföretaget tyckte det var en bra ide att montera massor av små rör i fasaden och tanken var väll att ventilera bakom fogen! Det enda de gjorde var att förbättra att vatten trängde in i fasaden mycket lättare än innan eftersom rören sitter helt horisontellt.

 

Åtgärd, omfogning av hela fastigheten total 3 hus

HÅLL KONTAKTEN MED OSS

Följ oss på sociala nätverk