Hem » Fogning/Svällband

Fogning/Svällband

Prefab fogning
Utvändig prefab fogning är ett av våra största affärsområden. Vi ser nog till att fogen vi lägg inte bara är rak och fin utan även håller rätt dimensioner för att hålla i många år. Vi erbjuder alltid 5 års garanti på fogningen.

Vår fogning sker till den högsta standarden på marknaden, vi jobbar inte bara med branschstandarden utan vi har tagit det ett steg längre.  

Prefab fogning

Fogband/ Svällband
Vi har utfört många fogbandsprojekt. Fördelen men fogband är möjligheten att montera banden oavsett väder. Vi kan även erbjuda 10 års garanti på fogband jämfört med 5 år för vanlig fogning. 

Till dags datum har vi gjort ett antal projekt med fogband både stor och små projekt. Fogbanden har sin givna fördel att de tex går att montera hela året runt blött som torrt. Vi lämnar 10 års funktionsgaranti vid montering av fogband i fasader.

Svällband

Dilatationsfog
När man murar delar man in murverket i sektioner för att undvika sprickor i tegelväggen. Denna spalt måste fogas igen för att ta upp rörelser och för att undvika att vatten rinner in i konstruktionen.

Dil fog

Sandad fog
Att sanda fogen är en metod där vi trycker fast sand på icke härdad fogmassa. Detta är ett sätt att försöka dölja fogen och ge ett utseende som påminner om en bruksfog. Färgen på sandkornen finns i flera olika färger och tillsammans med kunden hitta vi den färg på sand som passar bäst.

Vill man skapa ett utseende som liknar bruksfogen kan fogen sandas och här finns det idag många olika färger att välja på. PÅ ett projekt i Göteborg sandade vi fogen med grön sand  eftersom det inte finns grön fogmassa.

Sandad fog

Estetisk fogning
Med estetisk fogning kan man snabbt och billigt snygga till bland annat glipor och ojämnheter i olika snickeriarbeten. Vi gör alla typer av estetisk fogning som till exempel runt fönster och dörrar samt en hel del andra synliga specialfogningar. 

Våra fogare på alla orter som Stockholm, Göteborg och Malmö är mästare på estetisk fogning och de lägger kilometer vis av detta varje år.

Nyfiken hör av dig till oss för ett perfekt resultat.

Fönsterbänk fog

Sanitärfog
Sanitärfog används framförallt på platser eller rum med högre luftfuktighet än normalt, såsom i badrum, kök och tvättstugor.

Badrum fog

Fogning/ Svällband

Fogrenovering

Passivt brandskydd

Kontakta oss

Info@svenskafog.se
Tel. 010-2078008

Öppettider
07:00-16:00

Svenskafog bilar

Svenska Fog
Hanåsvägen 32
282 71 Sösdala

Tel. 010-2078008
Info@svenskafog.se

logo vit